Broccolisoep met amandelen en makreel

Broccolisoep met amandelen en makreel
 

Ingrediënten:
500 g broccoli
1 ui
1 knoflookteen
2 groentebouillontabletten
125 ml halva- of sojaroom
2 el geschaafde amandelen
½ gerookte makreel
peper & zout
1 eetlepel olijfolie

Bereiding:
1. Breng een fluitketel met water aan de kook.
2. Snij de ui in stukjes en fruit zachtjes in de olijfolie (± 3 minuten) met de grofgehakte knoflookteen.
3. Verdeel de broccoli in roosjes en snij de stengels in dunne plakjes. Doe ze in de pan bij de uien.
4. Voeg circa 1 liter kokend water toe tot alles net onderstaat.
5. Voeg de groentebouillontabletten toe plus zout en peper.
6. Breng aan de kook en laat dan met deksel op de pan in 15 minuten zachtjes gaar worden.
7. Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge koekenpan en snij de makreel (zonder vel) in stukjes.
8. Pureer de soep samen met de halva/sojaroom met de staafmixer (of in de keukenmachine).
9. Proef of er nog zout of peper bijmoet.


Serveren:
Verdeel de soep over vier diepe borden. Schep in het midden een bergje makreelstukjes. Strooi de amandelen eromheen.