De diëtiste Mirjam Coolen

Mirjam CoolenIk ben de opleiding Voeding & Diëtetiek gaan volgen omdat de combinatie van voeding en gezondheid mij intrigeerde. Ik wilde weten hoe ik met voeding de gezondheid van mensen kon verbeteren met behoud van kwaliteit van leven. In 1997 ben ik afgestudeerd als Diëtiste.

Na jaren werkzaam te zijn geweest binnen de gezondheidszorg en geinspireerd door de opleiding orthomoleculaire geneeskunde ben ik in 2005 mijn Diëtistenpraktijk Mirjam Coolen gestart. In mijn dieet- en voedingsadviezen combineer ik de richtlijnen diëtetiek met de individuele wensen   en de behoeften van mijn clienten.

De praktijk is gevestigd op meerdere lokaties in Weert en omgeving met als hoofdlokatie Het Gezondheidshuys te Weert.

Verder neem ik deel aan een multidisciplinair samenwerkingsverband, genaamd MDS Weert. Samen met de disciplines logopedie, ergotherapie en fysiotherapie begeleiden we mensen met neurologische aandoedingen om de kwaliteit van leven en de mate van zelfstandigheid (in de thuissituatie) te vergroten. 

 

Ik heb de volgende opleidingen gevolgd en afgerond:

 • de 4-jarige hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek in Nijmegen (In 1997 afgerond)
 • 3-jarige post hbo-opleiding orthomoleculaire voedingsleer
 • (Orthomoleculair betekent letterlijk de “juiste moleculen” ofwel de juiste voedingsstoffen. Door deze manier van denken kunt u van mij een oplossingsgerichte aanpak, middels een persoonlijke begeleiding/coaching verwachten)
 • Post hbo-opleiding: kindervoeding en kinderdiëtetiek,
 • Post hbo-opleiding: voeding bij maag/darmaandoeningen
 • Post hbo-opleiding: voeding bij oncologie
 • Post hbo-opleiding: cognitieve gedragstherapie voor dietisten 

 

 

 

Maandmenu

U kunt terecht bij de dietist als u last heeft van:

 • Hart en vaatziekten
 • Maagdarm- en leverziekten
 • Diabetes Mellitus
 • COPD
 • Overgewicht en ondergewicht
 • Neurologische ziekten
 • Eetstoornissen
Maak direct een afspraak