Gegrilde Tilapia met basilicumdressing

Gegrilde tilapia met basilicumdressing

 

Ingrediënten:
- 1 citroen, schoongeboend
- 4 tilapiafilets van 125-150 g
- 4 tomaten
- 6 el olijfolie
- 4 el verse basilicum, grof gesneden
- Gemalen, gedroogde chilipeper (molentje)


Bereiding:
Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de vrucht uit. Wrijf de tilapiafilets in met in totaal 1 theelepel citroensap en bestrooi ze met zout. Leg de stukken vis ca. 1 uur in de koelkast
Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit. Snijd de tomaten in stukjes. Klop in een kommetje een dressing van de rest van het citroensap en 5 eetlepels olie. Roer de stukjes tomaat, geraspte citroenschil en basilicum door de dressing en breng op smaak met zout en chilipeper.
Verhit de grillpan voor. Bestrijk de stukken vis met de resterende eetlepel olie. Gril de tilapiafilets in ca. 8 minuten bruin en gaar. Keer de vis halverwege de grilltijd. Leg de tilapiafilets elk op een bord en lepel de dressing erover.

Smakelijk eten!