Geroerbakte rundvleesreepjes met pittige tomatensaus

Geroerbakte rundvleesreepjes met pittige tomatensaus
 

Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel
- ½ Spaanse peper
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels garam masala
- ½ blikje tomatenblokjes
- 150 gram bieflap
- Peper, zout

 

Bereiding

1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Schil het stukje gember en rasp het fijn.
2. Verwijder van de peper de pitjes en hak het pepertje klein.
3. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de
gember, de klein gesneden peper en de garam masala toe.
4. Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en ½ dl water en laat de saus
zacht sudderen.
5. Snijd de bieflap in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en zout.
6. Bak het vlees in de rest van de hete olie bruin.
7. Maak de saus op smaak met zout en schep het vlees er op.

 

Menusuggestie
Lekker met bleekselderij en rijst.