Pittige groenteburgers

Pittige groenteburgers


Ingrediënten:
- 4 el olijfolie
- 125 g kastanjechampignons, in kleine stukjes
- 2 sneetjes volkorenbrood van 2 dagen oud
- 1 blik rode kidneybonen (400g), uitgelekt
- 1 el tomatenpuree
- 1 ei
- Tabasco
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
- 1 el verse tijm of oregano, fijngehakt

Nodig: keukenmachine


Bereiding:
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de champignons op hoog vuur bruin en laat het vocht verdampen. Bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper.
Verkruimel de sneetjes brood (met korst!) fijn in de keukenmachine. Voeg de bonen en tomatenpuree toe en pureer alles tot een dikke pasta. Meng het ei met 2 theelepels zout, en naar smaak tabasco door de puree.
Schep de puree in een kom en spatel de champignons, de ui, de bleekselderij en tijm door het bonenmengsel en vorm er 4 grote of 8 kleine burgers van.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers op matig hoog vuur in ca. 5 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze voorzichtig met een spatel.

Smakelijk eten!